Sidor

19 juni 2008

Post i lådan


Idag fick jag min näst sista bokhög i brevlådan för ett tag. (Jag har gjort ytterligare en beställning som jag väntar på.) Sen får jag nog hålla upp, åtminstone tills jag läst ut alla böcker jag har köpt. Har beställt ganska friskt under våren, och nu har jag samlat på mig ordentligt med sommarläsning.

Jag tycker det är tilltalande med flera böcker bredvid varandra i hyllan av samma författare, och då passar det ju bra att man gillar deckargenren... Jag tänker inte bara på det estetiska, dessutom gillar jag ju också att följa samma karaktärer i olika böcker. Jag planerar därför att fylla bokhyllorna med åtminstone en bok av varje författare ur serier som jag är sugen på. Så jag inte glömmer av dem. ;)

Att jag beställde Mellan sexton och tjugosex av L. Moodysson, beror på att jag i DN läste en intervju med Amanda Svensson (Hey Dolly), där hon listade den boken som en av tre böcker som haft stor inverkan på henne. Att jag är urförtjust i poesi hade kanske
också lite med saken att göra...

Idag har jag också firat semestern med att köpa Amelia Sommar. Fullspäckad med inspiration för trädgård, dukning/inredning, gott att äta och dricka, boktips, intervjuer med deckarförfattare, korsord och tävlingar: allt som hör sommaren till. Utan att ta med en enda artikel om utseende eller annat ytligt. Hurra!

10 kommentarer:

Charlotte sa...

Glad midsommar! Och under helgen har jag tävling hos mig där du kan vinna fina skönhetsprodukter för huvud och händer. Var gärna med och tävla.

Sara sa...

Vad härligt med så mycket sommarläsning :) Ser att du har mycket bra framför dig; Arne Dahl är min absoluta favvis (fast Misterioso är nog den "svagaste" i serien). Denisa Mina är också så bra!

svartanova sa...

sara: Det är på din sida jag har fått upp ögonen för Arne Dahl. Tänkte att jag skulle börja med Misterioso, den första av böckerna, vad jag förstår.Jag vann Efterskalv på en läromedelskväll hos Bonnier, men ville vänta med den och läsa i ordning.

Maja sa...

Oooo, har aldrig läst Arne Dahl, och inte heller någon av dina andra författare i högen! Får nog bredda mina vyer lite under sommaren! Visst är det härligt med de första semesterdagarna? Njuuuuut!

Kram Maja

PS: Glad midsommar!

svartanova sa...

maja: Jag håller också på och vidgar vyerna. :)

Trevlig midsommar till er också!

Krams

Fröken Nina sa...

Låt den rätte komma in var superbra!! Ska bli spännande att se vad du tycker om den. Arne Dahl har jag inte läst, men har två böcker här hemma av honom. Denise Mina har jag tänkt att läsa länge... Men du vet... Den där läsa-listan krymper ju inte direkt! ;D

annika sa...

Just nu umgås jag intensivt med karaktärerna i "Tillsammans är man mindre ensam" men snart ger jag mig ut i någon härlig deckarsommaläsning. Hoppas att du får en mysig midsommar!

Kram Annika

svartanova sa...

fröken nina: Jag har läst att du tycker den var bra, trots att du var lite skeptisk innan. Så jag tänkte att det kanske fungerar på samma sätt för mig. :)

annika: Kul att du tog dig mod. :) Jag har inte läst Tillsammans...än, ska bli kul att höra vad du tyckte.
Glad midsommar!

Sara sa...

Vad kul! Jo Misterioso är bra, men håller inte riktigt samma klass som de andra böckerna längre fram i serien. Han har ett speciellt språk, som man nog antingen gillar eller inte. Vi får se vad du tycker ;)

svartanova sa...

sara: Ja, det ser jag fram emot att ta reda på. Kanske får tjuvbläddra lite redan nu. ;)