Sidor

24 juni 2008

Litteraturutmaning...

...blev jag erbjuden av Sara. Roligt. Den här gången ska man ta närmsta bok, leta upp sidan 123 och publicera sjätte, sjunde och åttonde meningen på bloggen. Jag blundar, snurrar ett varv och pekar därefter i bokhyllan och tar ut Hennes mjukaste röst av Bengt Ohlsson. Den har jag inte läst än, men nu får jag mig ett litet smakprov. Så här står det:
"Hon kastar tamponaden i papperskorgen, och hon tvättar händerna och torkar sig med onödigt många pappershandukar för att den inte ska synas. När hon kommer ut står Julia och Erik vid sängens fotände. Karen tycker att de ser stolta ut, som om de har goda nyheter åt henne, och när hon kramar dem leker hon med tanken att de har fått barn och att hon är uppe på BB, och hon genomströmmas av en lycka och en tacksamhet som når hela vägen ut i henne, ut i varje fingerspets och hårstrå, och plötsligt spelar det ingen roll att hon alltid har tyckt att Eric är en tråkmåns och att Julia hade kunnat få någon bättre."
Hmm. Oläst än så länge, så när som på tre meningar, då.

5 kommentarer:

Maja sa...

Vilken spännande utmaning! Man blir ju lite sugen att läsa för att få veta bakgrunden!

svartanova sa...

maja: Anta utmaningen du också!

Maja sa...

OK! :o)

Maja sa...

Ooo, glömde en sak; hur får du bokomslagbilderna så stora? Det funkar inte för mig!

svartanova sa...

maja: förutom att välja "mellan" eller "stor" så beror det ju på vilken storlek och format det är på bilden du använder från början. Se till att den är så stor som möjligt.:)