Sidor

18 januari 2009

Människohamn - John Ajvide Lindqvist


Det här är en fantastisk spänningsroman som på något sätt blir fysisk när jag läser. Varenda muskel i min kropp är spänd, fast det är jag för upptagen för att märka, inte förrän jag lägger boken ifrån mig.

Jag gillar inte thrillers och skräckfilmer. Jag tror inte på spöken och tycker att teveprogram som "Det okända..." och liknande är helt ointressant. Men något i språket i den här boken gör att man inte ifrågasätter det overkliga och bara följer med, dras in i berättelsen. Man vill veta hur det går. Huvudpersonerna i boken är oerhört intressanta, och berättelsen svänger in på oförutsedda vägar hela tiden. I mitten av handlingen finns en förbannelse, havet, hat och kärlek.

Jag kan inte ens jämföra den här boken med Låt den rätte komma in. Det här är en helt annan historia, mycket väl värd att läsas.

9 kommentarer:

Fröken Nina sa...

Åh vad spännande! Fick den som recensionsex nu i veckan. Längtar efter att läsa den! =)

Lisan sa...

Mm, den är fantastisk. Så läskig tycker jag inte att den var alls, utan det som fascinerade mig var personporträtten - mumma att läsa! Dock slår den inte, i mitt tycke, Låt den rätte komma in (även om jag håller med om att de inte riktigt går att jämföra).

svartanova sa...

Lisan: Vist var det fantastiska personporträtt! Och min läskighetströskel är nog ganska låg. ;)

En bok om dagen sa...

Ja, den var fantastisk! Jag fick den då när den kom ut, och fastnade direkt i den. Helt unik, kändes den - men ändå bekant...

Sara sa...

Iii, vet inte om hag vågar läsa den...Vad fin bloggen är nu :) (den var fin förut också, men du förstår vad jag menar)

Martina sa...

Jag började läsa "Hanteringen av odöda" en gång i tiden, men kom bara halvvägs. Tråkig! Men "Människohamn" var fantastisk.

Helena sa...

Har gillat allt jag hittills läst av denna författare. Spännande karaktärer och tankeväckande och klurig handling. Glöm för all del inte att läsa novellsamlingen Pappersväggar.

ALL IS PRETTY [Ingela] sa...

Vad kul med bra boktips, den måste jag se till att få läst framöver!

Och till din blogg återkommer jag gärna, boknörd som jag är (även om jag inte hinner läsa så mycket för tillfället med en tvåmånaders bebis hemma..)

Maja sa...

Måste läsa! Men törs kanske inte?