Sidor

5 januari 2009

DN listar 2008 års bästa böcker

Jag är en sengångare när det gäller läsning. Kom igång just nyss. Därför handlar detta inte om 2009 års böcker, utan om sådant jag inte hunnit med. I många fall har jag precis börjat med första delen i författarens serie och har å andra sidan mycket härlig läsning att se fram emot. Av dem finns det flera som står i hyllan eller i läslistan och väntar.

Givetvis är det många fler än de som jag nämner här som listas, kanske har jag till och med valt ut det som jag minst förknippar med och förväntar mig hitta på DN Boks lista, men jag fyndar direkt två kritikers tre-i-topp som passar in på en relativt simpel läsare som jag:

Lotta Olsson väljer:
Nattfåk - Johan Theorin (julklapp SOM OTÅLIGT VÄNTAR)
Till dess din vrede upphör - Åsa Larsson (har inte läst någon, är osäker om jag ska påbörja hennes serie eller inte)
Den som älskar något annat - Karin Fossum (Eftersom jag så oerhört gärna läser böcker i ordning får Konrad Sejer vänta på att jag tar mig igenom hans tidigare historier först)

Jan Arnald väljer:
De välvilliga - Jonathan Littell (Väntar i hyllan. Nyfiken på. Men o så tjock... Får välja tidpunkt väl. Kanske sommarlovet?)
Ett land i gryningen - Dennis Lehane (Hört så mycket om Lehane, kanske dags?)
Mordbyn -Andrea Maria Schenkel (Ser fram emot!)

3 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Jag har läst de tre första. Nattfåk tyckte jag var sådär, ingen favorit för mig.

Åsa Larssons böcker tycker jag är ojämna. Jag giade den första och nu den sista. Den andra boken gillade jag inte så jättemycket.

Till sist Karin Fossum. hennes böcker gillar jag verkligen men varierande mycket. Men "den som älskar någon annan" tyckte jag var en hit, det tyckte dock inte min mamma...

Oh jag vill så gärna börja läsa igen men jag har inte riktigt ro att göra en sak i taget. Jag vill gärna handarbeta, kolla mailen och blogga samtidigt som jag gör något annat och då är det så lätt att bara ha tvn på i bakgrunden.

Oj, vilken lång kommentar, och ganska ointressant. Men kramar till dig i alla fall!
Kram/V

Boktoka sa...

Hepp! Veronica gillar inte Nattfåk. Det var nog det första negativa jag hört om Theorin. Men nu var det inte Veronicas kommentar jag skulle kommentera.

Jag tycker mycket om Åsa Larsson. Jag gillar att hon tar tid på sig och inte kläcker ur sig dem som ägg vid påsk. Det tycker jag känns på kvalitén. Jag rekommenderar alltså att läsa Larsson. Väl värt skulle jag säga.

Theorin är annars läslängt för mig. Snart snart snart ska jag på Skumtimmen.

Det var en gång... sa...

Jag håller med ovanstående talare, prova på Åsa Larsson. Jag kan dock också tycka att andra boken var en tillfällig svacka, men att nr 1 och 3 var superbra! Ska snart ta mig an nr 4.