Sidor

7 januari 2009

Framåtlooking

När man spanar runt på olika bloggar upptäcker man läsutmaning på läsutmaning och ytterligare läsutmaningar som bakas ihop med en annan utmaning för 2009. Det handlar om böcker som utspelas under andra världskriget, nya topplisteböcker, gamla klassiker, Nobelpristagare eller inte Nobelpristagare, och därutöver att utmana sig att läsa ett visst antal böcker. Jag skulle inte klara någon utmaning, så jag tror att jag gör bäst i att avstå från dem. Däremot tycker jag att det känns bra att blanda gammalt och nytt, olika genre och både inbundet och pocket. Lite av allt.

Som grädde på moset har jag upptäckt att bokbussen stannar på gatan bredvid varannan vecka, så gällande den tänker jag försöka ta mig i kragen för att uppleva lite barndomsnostalgi i år. (när jag var liten var ett besök på Bokbussen i veckan självklart) Bara att gå utanför dörren och in i en buss med böcker! Även om man inte lånar så får man ju en halvtimmes tid att plocka, hitta, och fråga. Lycka på en onsdagskväll!

Vad gäller Nobelutmaningen som jag tidigare skrivit om, gör jag nog helt om och hittar på en egen mini-variant. Kertész har jag ju redan läst, och några av de andra kommer nog bli för svåra/tråkiga/ointressanta för mig. Jag letade däremot i 1001 böcker du måste läsa innan du dör, om någon Lessing-bok fanns med där. Och där stod Vanan att älska, en novellsamling. Perfekt! Lagom kort att ta sig igenom. På biblioteket fanns den undanställd i magasinet, så nu får jag se vad jag tycker om den. Om inte Nobelutmaningen blir genomförd, så har jag i alla fall fått lite nytta av min ofantliga uppslagsbok. Det är bra.

Utöver detta har mitt år startat med en beställning från Adlibris, som jag utökar ungefär varje dag, vilket betyder att ordern förskjuts framåt och framåt och framåt medan paketet växer och växer och växer.

2 kommentarer:

Maja sa...

Det verkar som att den däringa boken är en riktig guldgruva! Åh, vad jag ska läsa, snaaaart!

En bok om dagen sa...

Du har en trevlighet inne hos mig... ;-)