Sidor

7 januari 2009

Johnny Cash självbiografin - Johnny Cash

"Om mitt liv har något att säga någon, så är det här jag säger det."

Redan i första kapitlet är jag fast. J R Cash kan verkligen berätta en historia. Oavsett om det är med eller utan melodi till, eller i pappersform. Man får följa med på hans otroliga resa genom livet, i turnébussen, till hans mörka ställen, man får följa hans vänskapsrelationer och livstragedier, alla delar beskrivna med både humor och allvar. Jag förstår att John var en man med fasta värderingar och en äkthet som imponerar på mig. Dessutom beundrar jag verkligen hans sunda inställning till musik. Han har ju myntat what it's all about. Äkta musik.

Jag vill läsa mer, jag vill att sagostunden aldrig ska ta slut. Inte musiken heller. Jag vill ha mer av Johnny Cash. Jag vill se film, jag vill lyssna på hans musik. Den här boken har fått mig om möjligt ännu mer fascinerad av personen bakom de fantastiska låtarna. För den som inte nödvändigtvis gillar hans musik, men som ändå vill lyssna på en smått otrolig, hel fantastisk livshistoria, LÄS!

3 kommentarer:

Fröken Johanna sa...

Men den står här hemma i bokhyllan - oläst! Jag får lov att ändra på det ;-) Har du sett filmen om Johnny Cash "Walk the line"? Det är en av mina favoritfilmer. Johnny Cash är en av makens stora favoriter, jag har lyssnat högst ofrivilligt - men numera lyssnar jag även frivilligt!

Maja sa...

INSPIRERANDE! Vi älskade Walk the line, och det känns kul att ha något mer att se fram emot!

Sara sa...

Åh vad roligt att du gillade den! Jag kan rekommendera dig att läsa John Carter Cash bok "Anchored in love" om sin mamma June Carter. Den är personlig och visar upp en liten annan sida av både henne och Johnny. En härlig "blädderbok" med massor av bilder är "Cash - an american man" av Bill Miller. Hör av dig om du vill ha mer Cash tips. I've got lots! :)