Sidor

4 januari 2009

En röd liten fågel i juletid - Fannie Flagg

Det här är en bok som var lätt att läsa, men som lämnade kvar ett rus av lycka sedan man lagt den åt sidan. Boken är skriven av författaren till Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café, om någon har läst den, eller sett filmen. Samma idyll som framställs där, präglar också den underbara berättelsen om livet vid Lost River.

Oswald T Campbell är en liten rödhårig man (döpt efter en konservburk med soppa) som lever i gråa, kalla Chicago, ensam och sjuk, när han får beskedet att han behöver söka sig till varmare breddgrader med annan luft för att överleva julen. Av en slump kommer han i kontakt med en kvinna i det lilla samhället i Alabama. Livet där innebär en stor förändring för Oswald och hans ankomst till det lilla samhället har också stor inverkan på människorna där.

Boken är en fantastisk miljöbeskrivning av ett ställe dit man utan tvekan skulle vilja resa. Historien är fylld av humor, glädje och godhet men också av sorg, en vacker kardinalfågel och en liten affär. Läs och må gott!

4 kommentarer:

Lisan sa...

Oh sweet Alabama, verkligen. Boken låter fin. Utan tvekan!

Sara sa...

Låter som en mysig bok, tack för tipset. Ser att du läser Johnny Cash biografin nu :D Ska bli kul att höra vad du tycker om den!

Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Om jag ska läsa den! Stekta gröna tomater är verkligen en favoritbok. Fattar inte varför jag inte läst nåt mer av den författaren. Fast det är ju så mycket som ska läsas här i livet.

emm sa...

Jag har burit med den i väskan hela julen. Snart, snart. Gillar Fannie Flagg. Om du inte läst hennes, Välkommen till himlen är det ett tips.