Sidor

2 augusti 2009

Livets aviga och räta - Kate Jacobs

Åh, denna underbara bok! Livets aviga och räta, eller Friday night knitting club, som den heter i original, är en riktig feel-goodbok. Den är varm och klok, samtidigt som den är modern och väcker nya idéer. Vacker. Och sorglig.

Boken handlar om Georgia Walker, som driver en garnaffär i New York, Walker & Daughter. Den handlar om hennes dotter Dakota, om alla hennes vänner och om kärlek. Och om deras fredagsmöten i garnaffären. Där alla, oavsett om man kan sticka eller inte, är välkomna och bidrar med sin person och glädje på ett eller annat sätt. Den är helt underbar! (Även om man inte är intresserad av handarbete - men, det ska erkännas, att ett sådant intresse gör den än mer givande)

Själv blir jag såklart helt såld på idén med en stickklubb. Eller på ett symöte eller handarbetsklubb eller pysselträff. You name it. Jag faller direkt för värmen bland de ihärdiga deltagarna och för den fantastiska gåvan att alla kan olika mycket, men ändå delar ett gemensamt intresse för stickning. Och framför allt, för varandra. Jag blir också helt sugen på paljetter. Och pärlor. Och på att förverkliga flera liggande idéer och projekt. För det är ett av bokens budskap: Tro på dina drömmar. Att du kan. Att se det positiva och ta vara på livet, för det blir vad man gör det till.

Boken är fylld av glädje och sorg, livet, drömmar kärlek och garn. Jag, som inte är den som gärna läser om en bok två gånger, är givetvis jättenyfiken på att boken ska bli film. Den ser jag verkligen fram emot!

Tills dess, vad tror ni att jag tänker göra? Ta chansen och försöka starta ett riktigt hederligt gammaldags symöte, såklart! Jag hoppas att många vill med mig vill träffas, handarbeta och glädjas tillsammans - oavsett om man är ny och nyfiken eller hjälpsam och rutinerad!

Stay tuned! ;)

5 kommentarer:

Sunna sa...

Din recension avgjorde saken, nu står boken på min inköpslista. du är verkligen duktig på det. jag skulle också så gärna vilja ha stickträffar, kanske lite endagskurs i olika tekniker, eler bara träffas och inspirera. så kul, så underbart

En bok om dagen sa...

Så synd att vi inte bor i närheten av varandra! Jag hade gärna varit med på din handarbetsgrej, vad det än hade blivit! ;-)

Maja sa...

I´m game if you are!;o) Jag älskade också boken!

Marie sa...

En riktig feel good-bok. Vet du att det finns en 2:a som heter "Knit Two"? Tror jag ska sätta upp den på min önskelista. Din trädgård gör mig grön av avund. Springer ut och kollar vad som händer i mitt växthus mest hela tiden, men inte händer det något för det ;-)

Lina sa...

Så googlar jag på garnaffär i NY och kommer återigen in på din blogg. Dock inte den om pyssel, hehe.

Egentligen letade jag roliga affärer till min semesterresa, men nu efter din recension ligger denna bok och väntar på att komma hem till mig =)