Sidor

18 februari 2009

Från bokbussen III

Idag blev det bara ett par Tintin-böcker som M efterfrågade förra veckan, som fick följa med hem. Det hade bibliotekarien tagit med till mig idag. Jag blir mer och mer imponerad av servicen på bokbussen. Jag reserverade Fannie Flaggs Välkommen till himlen samtidigt som jag ursäktade mig. (Jag tänker nämligen som så, att bokbussen först och främst är till för dem som inte på egen hand kan ta sig till biblioteket i stan, vilket jag egentligen inte har några som helst problem med.) Men - det är ju förnämligt om böckerna kan hämtas och lämnas precis utanför husknuten...

Bokbussens privilegier:
1. Jag fick reda på att man reserverar utan avgift på bokbussen.
2. Fullt av nya böcker har de också, som man får köa länga på om man ska låna på biblioteket, vilket betyder att man nu i stället hamnar i gräddfilen.
3. Eftersom att det inte precis råder någon rusch på hållplatsen där jag lånar (en äldre man och en barnfamilj) så får man dessutom en stunds trevligt bokprat med den intresserade bibliotekarien. Det är ju värdefullt när de flesta andra i ens närhet tröttnat så smått på tjat om böcker.
4. Det mesta av det bästa (en fantastisk variation, jag är imponerad), överskådligt på bara några minuter.
5. Man ser lätt att man håller sig bra uppdaterad på böcker genom att läsa alla era bokbloggar; jag känner igen de flesta av titlarna enbart på grund av det.

I am from now on definitely also a Mobile library lover! :)

8 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Det låter underbart tyckerjag.
Kram/V

Lyran sa...

Om jag någon gång vinner så mycket pengar att jag inte behöver arbeta ska jag skaffa mig en bokbuss :-)

enAnnan sa...

Och allt detta precis vid husknuten? Hur bra som helst ju!

:)

Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Det låter så mysigt med bokbuss. Jag blir alldeles nostalgisk. Jag kommer ihåg hur det luktade i våran. Jag ägnade dock inte så mycket tid där eftersom det inte fanns så mycket för mig. Men några få ljud böcker hade de redan på den tiden.
Jag tycker du gott kan låna böcker där med gott samvete. Utnytjas inte tjänsten kanske den försvinner...

Skaparstigen sa...

Jag gillar också bokbussen. Även om det nog är 15 år sedan jag var i nån nu. Men den kom var tredje vecka till skolan jag gick låg-och mellanstadiet i (som låg på landet) och jag lånade alltid högvis med böcker. Nu bor jag nära ett litet bibliotek istället och försöker använda det så mycket som går. Verkligen bra service det med!

smultron sa...

Jag behövde inte betala för boken jag beställt på min bibbla. Jag måste nog ta en titt i bokbussen när den kommer. Verkar så mysigt.

Hur 17 gör alla för att få bilder och grejer på bägge sidorna av bloggen? Det är så fint.

Maja sa...

ÅH! Det verkar så mysigt där! Man kanske skulle flytta utåt! ;o)

smultron sa...

Jag älskar Tintin och har alla album!

Men det var inte det jag ville ha sagt, bara tacka för erbjudandet om hjälp. Just nu låter jag bloggen vara, hinner inte fixa och trixa, men lovar hojta om jag ändrar mig!

Ha en fortsatt trevlig helg.