Sidor

5 augusti 2008

Stort bokpaket

Nu har jag med glatt hjärta öppnat mitt och Mikaels bokpaket:

... det här är Mikaels...
...och mina, så klart!


  • Svarta sekunder - Karin Fossum: en ursnygg storpocket som fyller ut min kriminalbesättning.
  • Den inre kretsen - Mari Jungstedt: den tredje romanen om Anders Knutas och Johan Berg
  • Tuesdays with Morrie - Mitch Albom: Har längtat och letat, först på svenska, men nu är jag SÅ nyfiken på att läsa den.
  • Vad du borde lärt dig i skolan - Thomas Björklund: Älskar kunskapsböcker som denna! Boken är indelad i de olika skolämnen som finns, och man kan snabbt uppdatera sig på sånt som man borde kunna men inte kan... Kapitlet "Svenska" innehåller dessutom mycket nyttigt om författare, litteraturhistoria och böcker. Misstänker att detta blir en bra gå-bort-present framöver.
  • Stum sitter guden, Alla de stillsamma döda, Drömmar ur snö och Svart fjäril - Anna Jansson: Började att läsa nummer tre och beställde därför nummer 1, 2, 5 och 6. Varför missade jag 4? Hmmm. Slarv. Jag inbillar mig att jag tänker läsa alla fram till och med att den filmatiserade Främmande fågel (nr 7) går på teve i september. Nu hör jag själv att det blir lite knapert med tid, så... kanske ska satsa på att läsa just nummer sieben först. Får fundera lite. Jag som trodde att jag hade en plan...
  • Ont blod, Upp till toppen av berget och Europa Blues - Arne Dahl: Mums. Nummer 2, 3 och 4 av 10. Vill läsa direkt, men samtidigt spara. Tror detta har blivit mitt Stieg Larsson-substitut...
Det började bli tunt, men nu har jag definitivt så jag kan klara min "varannan deckarnas" ( som jag i och för sig inte alltid följer så väl...)

4 kommentarer:

emm sa...

Arne Dahl måste vara bra när du köpt ett helt gäng. :) Har inte läst något av honom. Nu blev jag sugen på det. Vet du vilken som är först i serien?

Sara sa...

Vad bra att du inhandlat fler Arne Dahl. Nu blir de bättre och bättre :)

Till Emm: den första av Arne Dahl heter Misterioso :)

Maja sa...

ÅH! Vilka vackra böcker M fick i sitt paket! Jag håller just nu på med Misterioso. Den är bra.

svartanova sa...

sara: det känns inte helt fel att veta.

maja: Visst är de vackra!

emm och maja: Ja, Misterioso leder verkligen vägen in i en ny, härlig ArneDahl-värld.