Sidor

26 december 2009

Bokiga julklappar


Böcker från min kära svägerska, jag hävdar att de kommer vara för sorgliga för mig, men hon ger sig inte... ;)


och bibliotekarie-paket till mig själv från mig själv. Nu kan jag stämpla och stoppa i lånekort hej vilt, det är väl så nära drömyrket bibliotekarie jag kommer... ;)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vänta och se!!!:o)
Kram K

Vida sa...

Böcker är livet :)

Härligt att få vara sin egna biblotekarie.

Kramar från Liv

Karin sa...

Lite bättre och snyggare än de handskrivna vi gjorde i alla mina böcker när vi var mindre och lekte bibliotek :)

Lilla O sa...

Bibliotikarie skulle jag också vilja vara, tänk vilken underbar tystnad! Drömmen får många lärare kan jag tänka mig!

Har läst dina julklappsböcker och tyckte mycket om PS Jag älskar di, men den andra var lite tråkigt upplagd. Jag är inget fan av brevromaner (eller e-mailromaner) så det är säkert därför. Vet många som tycker att den är fantastisk!

Anonym sa...

Underbart! Vart har du fått tag i dessa?Skulle vilja ge bort i present!

Helena sa...

Det där utlåningskitet har jag också sneglat på men eftersom jag helst inte lånar ut mina egna böcker så har jag väl egentligen ingen större nytta av det. Fint är det i vilket fall som helst.

Men, inte för att krascha din bild av bibliotekarieyrket men det har inte stämplats speciellt många kort på biblioteken de senaste decennierna eftersom vi jobbar med olika dataprogram samt kompletterar med självutlåningsmaskiner på de flesta bibliotek. Dessutom är det inte så värst tyst på biblioteken längre. Det spelas teater, det hålls bokcirklar och konstutställningar, det jobbas med barngrupper kring sagostunder och skrivarverkstäder, det spelas dataspel på datorerna och folk hänger omkring och pratar, kopplar upp sig på nätet, läser och dricker kaffe. Den romantiska gammaldags bilden av det tysta (och lite dammiga)biblioteket lever dock kvar hos många, på gott och ont. Bibliotekarieyrket är ett jätteroligt jobb och biblioteket är en fantastisk arbetsmiljö men jobbet innebär väldigt varierande arbetsuppgifter och inte enbart bokutlåning och pysmys runt bokhyllorna (även om vi naturligtvis även ägnar oss åt detta).

God fortsättning på julhelgen!

Lady Thirty sa...

åh vad häftigt att få vara sin egen bibliotekarie!!! det gillar jag skarpt!

hoppas ni mår gott i ledigheten!

kramelikramar
maria

a-lo sa...

Kul present att ge till boknörden! Fast jag har inte så många såna runt mig IRL så det får väl bli till mig själv då :-)

Sara sa...

Vilka braiga julklappar :)

Magix Bokbabbel sa...

ah, älska bibliotekarikittet!

Cia sa...

Jag fick också biblioteks-kitet för ett tag sedan, det är sådant man blir glad för även om inte användningsområdet är jättestort :) http://exlibriscia.blogspot.com/2009/12/personal-library-kit.html