Sidor

26 juni 2009

Efter en underbar dag kommer en underbar kväll
Något som ger lite extra ro är att få plocka sånt som man själv har odlat i trädgården. Under min kvällstur med saxen funderade jag på vad jag ville skriva om på bloggen. Jag kom fram till att jag ville berätta att jag verkligen bestämt mig för att sluta med att spara på böcker jag verkligen vill läsa och hela tiden välja sådant som är sådär intressant. Så även om Kalla det vad fan du vill är en bok som skulle locka mig i vanliga fall, så bestämde jag att sluta läsa den efter 100 sidor och läsa det jag ville istället. Varför måste jag känna det som ett misslyckande att inte fullfölja en bok? Vet inte riktigt hur knepigt jag har tänkt, för ofta kommer jag på mig själv med att skynda mig att läsa för att komma fram till de roliga böcker jag verkligen vill läsa någon gång. Så ut ur hyllan plockades idag alla godbitar som jag är sugen på att läsa på direkten. Nu måste jag bli bättre på att fånga stunden och inte spara roligt till en annan gång. Nu har jag börjat läsa Kinaschack, och jag måste säga att det genast känns mycket roligare att läsa.


En annan sak jag tror att jag har kommit fram till under den soliga dagen är att jag beundrar alla som under sommaren går upp på morgonen och bakar. Det skulle jag också vilja göra. Ofta när jag kommer på liknande saker (läs veckans virk som ganska snabbt rann ut i sanden...) så håller det inte så länge innan jag tröttnar, men man måste ju ha ambitioner. Det verkar så mysigt! Leilas lavendeldrömmar ligger nära till hands att börja med, tänker jag varje gång jag ser att lavendeln börjar blomma...

4 kommentarer:

Maian sa...

Hah! Du satte ord på exakt mina känslor för böcker! Jag har nästan lagt av med att läsa just för att jag på nåt sätt alltid lyckas välja en tråkig bok, som på ytan verkar bra, och sen fastnar jag i den. Och vill inte välja nån ny och börja i den förrän jag AVSLUTAT den jag påbörjat.... vilket tar emot för mycket.=/

Du sa även det förlösande - att man måste sluta spara på det roliga till senare.

Nu ska jag nog kika lite i min bok om Ingvar Kamprad istället för att fortsätta ha den där tråkboken liggande på nattduksbordet och stirra på mig med anklagande framsida..... =)

Anna sa...

Där sa du det...nu förpassas min tråkiga tegelsten till bok en hylla längre ner i mitt nattduksbord och jag låter mig välja fritt i mina bokhyllor efter en bok som längtar efter att bli läst...som jag längtat efter att få läsa.

Maja sa...

Vilka fina bilder och kloka tankar!

Ninni sa...

Blivit alldeles för lat nu med min iphone att jag glömt att jag brukar fylla i vart jag hittar mönster och vilket garn åså. Men det har jag lagt till nu :) Men här är länken: http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/4-13_w.pdf De har många bra gratisbeskrivningar på deras hemsida som kan vara värda att kolla igenom. I den länken jag skickade med är det beskrivningar till flera olika mönster på grytlappar. Eller pannlappar som de kallar dem :)

Grattis ännu en gång till förlovningen. Mysig dag att förlova sig på. Man är ju alltid ledig då hihi. Det var så vi tänkte med 1:a maj :)