Sidor

21 juni 2009

Skam - Karin Alvtegen

"Du kommer att sträckläsa den här" stod det på baksidan. Och ja, det var inga problem. En solig dag på gräsmattan och så var boken utläst. Vilken skön känsla att hinna läsa igen!

Den fjärde S-boken av Karin Alvtegen handlar om två kvinnor som lever två helt olika liv, men med viss gemensam nämnare. Så småningom möts de och ställs inför svåra val. Återigen har Alvtegen skrivit en bok som med spänning får mig att vilja läsa vidare, vidare.

Hennes socialpsykologiska romaner är något utöver det vanliga, tycker jag. Språket flyter galant förbi och hon tar upp olika intressantra teman. Liksom förut speglas alla huvudkaraktärer i hennes böcker genom deras speciella barndom. Till mig ger boken budskapet hur det blir om man inte lever, utan hindrar sig själv att leva, trots att man är vid liv. Tänkvärt OCH spännande!

Nu har jag bara en S-roman kvar. För er som inte har läst dem, tycker jag verkligen att ni ska göra det. Sommar och S-romaner - härlig kombination!

12 kommentarer:

Karin sa...

Vad skönt att jag har några kvar då. Har bara några sidor i Åke Edwardssons andra bok kvar så det kanske får bli en S-bok efter den. Det blev 2 stolar köpta igår
i alla fall...Kram Karin

Veronica Tingvall sa...

Det är verkligen en av mina favoriter. Jag sträckläste den en härlig sommardag förra året.

Hoppas du har en riktigt skön semester.
Kam/Veronica

IA Nyckelpiga sa...

Jag har läst 2 av dom och gillar dom verkligen. Man (átminstone jag) kan aldrig gissa hur det ska utveckla sej och sluta.

smultron sa...

Jag har dom alla, utom den sista. Tyvärr blandar jag ihop titlarna. Tyckte nog bättre om boken innan. Kan den heta Svek kanske?

Flittige hender sa...

Så trivelig blogg du har. God lesning :0)

Maja sa...

Ska genast glida ner till Bokias köp fyra betala för tre-special och handla! Har ju presentkort kvar sen i vintras, hehe...

m sa...

Jag har faktiskt inte läst någon av Alvtegens böcker, men jag tror nog att jag ska göra det nu.

Ingentingela sa...

Alvtegen är en verklig favorit, har nog läst alla S. Dessutom funkar de med eleverna. Saknad och Skuld är ett tips, de går hem hos tonåringarna.

Pixi sa...

Jah tyckte oxå väldigt mycket om den boken,finns kvar i minnet ,då har den verkligen vart bra! Haha!! Trevlig sida du har !=)

Anonym sa...

Är bokhyllan på bilden till vänster din? Funderar på nya sätt att organisera mina böcker och har varit inne på att göra det efter färg. Men hur hittar man rätt bok sen om man inte kommer ihåg hur den ser ut?

Bokstavsordning eller efter genre känns ju som det mest logiska. Vad tycker du?

Om bokhyllan är din, kan du sätta in en bild på hela hyllan då?

Sunna sa...

Bara av att läsa dina kommentarer om boken ger mig läslust, tack för S tips

Maja sa...

Den fick jag med mig hem från den Dyra Verkliga Bokhandeln!