Sidor

9 juli 2009

Kinaschack - Simon Lewis

Idag läste jag ut Kinaschack. När jag tog vid läsningen idag hade jag ungefär hälften kvar, och den andra halvan var inte svårläst... Jag upplevde den här kriminalromanen som positivt annorlunda, då man fick följa berättelsen ur samma perspektiv som två kinesiska män, med deras funderingar och tveksamheter kring den västerländska kulturen.

Jian och Ding Ming kommer båda till England. De är helt olika personligheter, de har absolut helt olika förväntningar på deras vistelse och anledningarna till att de är i England har ingen gemensam nämnare. Till att börja med... De får däremot snart mer gemensamt än någon kunde ana.

Även om detta är fiktion, så öppnar historien verkligen ögonen för läsaren och väcker tankar kring handel med- och utnyttjande av människor. Väl värd att läsas!

4 kommentarer:

Ninni sa...

Kul med altan. Det får du visa bilder på sen. Vi har inte planerat så mycket än. Men jag ska till malmö 3 dagar med en tjejkompis. 5 året i rad vi åker nu. Blivit en liten tradition. Kul. Sen ska vi upp till Sthlm och hälsa på några vänner och kanske till Oslo där min bror bor. Vi får ta det lite som det kommer. Det ska bli skönt.

Sara sa...

Låter som en intressant bok, tack för tipset!

Maja sa...

Bara att lägga till höstlistan!

Ingentingela sa...

Tack för det lästipset. Du frågade för flera veckor sedan om ålder på eleverna (ja, jag vet att vi har ledigt nu men så jag inte glömmer bort det)som jag läste S-böckerna med. Har en klassuppsättning av Saknad som jag använder i år 8 eller 9. Funkar mkt bra, finns så många saker att diskutera och eleverna tycker den är spännande.