Sidor

11 juli 2009

Garn, garn och mera garn...

Idag har jag varit i grannstaden för att handla Drops garner till kraftigt nedsatt sommarkampanjspris. Garnhandeln i här i staden säljer tyvärr inga av deras sorter, men nästgårds hade de i alla fall Muskat och Paris. Jag var nyfiken på Safran också, men kanske finns det möjlighet att utforska fler garnaffärer i sommar. Till slut blir det ju inte så billigt när jag handlar, trots rean, för jag ska ju alltid köpa på mig så mycket garn... En hel kasse med garner (inklusive den glada, härliga kassen) fick följa med mig hem från affären, (som för övrigt hade ett mycket större utbud av övriga garner än jag först hade trott.) Bra att veta till en annan gång. ;)

Det bonusroliga med utflykten var att vi körde genom två loppisar på vägen hem. Ett par grytlappar för 10 kronor var det enda jag köpte, men nöjet att titta var enormt och gav verkligen mersmak. Åh, vad kul det är när alla loppisar poppar upp på sommaren!


Påsen fick snabbt byta nytt garn till de olika färgerna av Paris, nåldynan, saxen och diverse saker som jag kan behöva om jag skulle få för mig att flytta med mitt stora filtprojekt någon annanstans. Den passar verkligen perfekt och jag blir glad bara av den söta påsen.

Det är en ganska mäktig känsla att virka ihop delarna till större partier. Dels därför att det går så lätt att virka ihop (SÅ skönt att slippa sy, jag kan inte det...) men också för att intrycket blir ett helt annat när färgerna möts. Färgerna blir tyvärr inte så bra på foto, jag hoppas att jag snart kan ta mer rättvisa bilder.

När jag har virkat ihop de fyra rutorna ska jag göra en tre-raders-ram runt, så att det blir en enda jätteruta.

5 kommentarer:

Lyran sa...

Här kommer en pysselfråga från en okunnig mamma. Dottern på 4 år älskar att pyssla och jag har lyckats få ihop en vävram med hjälp av personalen på Panduro. Hade denna själv när jag var liten. Under åren har jag stickat och virkat mycket, men för några år sedan gav jag bort alla mina restgarner. Vet du var man kan köpa garn billigt? Jag vill så klart gärna köpa ganska många färger så det blir kul att väva. Vilken sorts garn tror du passar bäst? Bomull?

IA Nyckelpiga sa...

Visst vill man ha ALLA garn man ser?
Vad tycker du om Kallentoft?
Läste "Midvinterblod", ruskigt bra!
Ser fram emot att komma hem och köpa fler av honom ( och andra svenska författare)

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Vad kul att du hittat till min blogg..nu ska jag läsa om dig.
Kram Lotta

Maja sa...

Vilka ljuvliga bilder! Kassen var så söt. ROOOOSA! Och äntligen fick vi se skänken. Så fin!

Ninni sa...

Fuskigt med så mycket nytt och fiiiint garn!