Sidor

19 april 2009

Gladfilmer

Sara har utmanat mig att lista mina favoritfilmer. Jag är oerhört dålig på att minnas både filmers namn och ATT jag har sett dem, men det finns några som jag aldrig glömmer, och därför förtjänar de en plats på min lista. Dessutom har jag sett varje film flera gånger, vilket ytterligare rättfärdigar deras placering. Jag gillar filmer man blir glad av, och dessutom är jag kär i kärlek, vilket tydligt märks på den bristande variationen i genre. Dessutom andas listan en aning nostalgi:

Utan inbördes ordning (har tyvärr aldrig lyckats få in filmer från youtube i inlägg):

The holiday och Love Actually. Top of the tops.
Girls just want to have fun (såg man långt innan man visste vem Jessica Parker och Shannen Doherty var. Vi LEVDE den här filmen)
Grease 2 (såg man långt innan man visste vem Michelle Pfeiffer var,om och om igen)
Pretty woman

5 kommentarer:

Sara sa...

Kul att du antog utmaningen och att få veta om dina favoritfilmer! Love Acctually är ju en riktigt höjdare :) Och så är ju Colin med i den....mmmm...

Maja sa...

Håller med dig i ditt val, Grease 2 har jag inte sett, men ettan har jag sett många gånger och alla i min klass var kära i John Travolta! :o) The Holiday och Love Actually är svinbra, och vilka underbara brittiska miljöer!

Fröken Elsa sa...

En nostalgilista :)
Jag gillar också filmer man blir glad av och precis som du så är jag kär i kärleken :)

Hoppas att du får en bra och solig vecka.

Kram M

m sa...

Skönt att höra att det är fler som har dåligt minne. Jag kan också se en film flera gånger och ändå kommer jag inte på förrän mitt i filmen att jag kanske har sett den förut. Samma med böcker. Jag har läst "Fem svarta höns" av Nevil Shute säkert sju - åtta gånger och ändå kan jag inte berätta den. Det är nog snart dags att läsa den igen :)

Sunna sa...

Pretty vomen är ju en höjdare man kan se tusen gånger, likaså dirty dancing. Så töntiga båda två men alldeles underbara