Sidor

18 april 2009

80 grader från Varmvattnet - Karin Alfredsson

Under den senaste veckan har jag verkligen längtat till den lediga stunden på kvällen då jag fått ta upp den här boken för att läsa.

Som Karin skriver i efterordet; Allt viktigt i boken är sant.
Den här berättelsen handlar om läkaren Ellen Elg. Om hennes engagemang för kvinnan och hur hennes eget liv får stå tillbaka för det hon tror på. Författaren Karin Alfredsson
ger med sin bakgrund som journalist i Afrika och sitt gedigna faktautforskande den här kriminalromanen en härlig tyngd. Boken är både spännande, gripande och tankeväckande.
Språket för läsaren skickligt framåt utan hinder.

Alfredsson väver skickligt ihop berättelsen från tre olika platser i världen, Zambia, Florida och Stockholm, utan att det känns förutsägbart. Den här boken känns extra aktuell i en tid då påven och katolska kyrkan uttalar sig om kondomanvändning, då diskussionen om spridningen av HIV är fortfarande är aktuell, och i den ständigt pågående debatten om aborter.

Jag tycker boken är så snyggt skriven, med en blandning av det "dokumentära" och drivet och spänningen som lyckas hålla mig som läsare nyfiken. Man bara vill vända blad efter blad.

Jag är så glad att jag har en bok till om Ellen Elg av Alfredsson i hyllan. Detta är utan tvekan det bästa jag läst i år. På så många plan. Den är oerhört lättläst men ger bestående intryck. Läs och engageras!

4 kommentarer:

Maja sa...

WOW! Ska genast klickas hem! :O) Den verkar ju suveränt bra!

Sara sa...

Låter som en intressant bok! Du har en liten utmaning hos mig :)

Boktokig sa...

och nu blev det en bok till i min "Attläsa"-lista... jo, man är verkligen hopplöst efter ;) Fast som du säger är dt ett angenämt problem. Hoppas också på att jag hinner läsa en hel del i sommar.

smultron sa...

Då är det rätt att jag har den på min att-läsa-lista-då!