Sidor

23 juli 2008

Må döden sova - Anna Jansson


Må döden sova är tredje boken i serien om Maria Wern, och den första som jag läser. Handlingen fokuserar kring mord på- och självmord av kvinnor. Sambanden mellan offren kan spåras till en privat klinik för kvinnor som befruktas på konstgjord väg och där kloning och obefintlig etik driver människor till vansinniga dåd.

Privat kämpar Maria för att få ihop tillvaron med man, två barn, en knaper ekonomi och brist på tid.

En lättläst berättelse som lyckas underhålla mig utan att jag stör mig på för många språkformuleringar eller insmugna fördomar (det finns några, dock...) och som ger mig en stunds verklighetsflykt - precis det jag läser för. Ibland blir det riktigt spännande.

Jag tänker absolut fortsätta att läsa de övriga i serien, då TV4 sänder filmatisering av en bok till hösten.

5 kommentarer:

Maja sa...

Verkar bra! jag har läst en anna Jansson och jag gillade den, men nu minns jag inte vad den heter bara för det. Vi har precis kommit hem från semestern i skogarna. Vi blev glada för ert vykort! TACK snälla! V visste att Cypern är en ö. Alla barnen tyckte det såg så fint ut.

Nu ska jag vila upp efter dagens resand, lämnade av kusinen i Västerås innan vidare hemfärd, så vi har lagt några timmar i bilen idag...:o)

emm sa...

Jag har blivit aningens negativ till alla dessa svenska deckardrottningar men Anna Jansson tycker jag är en av dom bäsa i den kategorin. Jag har läst alla hennes deckare om Maria Wern utom den sista. Tyvärr tycker jag "Må dödens sova" är en av hennes sämre. Läs Drömmar ur snö. Den var riktigt bra. :)

Maja sa...

Lille V vill förtydliga att dörrarna är väldigt mycket finare än hemma...

svartanova sa...

maja: Vilka dörrar? *hjärna på semester*

svartanova sa...

maja: dörrarna på vykortet...