Sidor

15 juli 2008

Intensive reading

Eftersom att M och jag inte varit speciellt "äventyrliga" under vår resa, och mest legat och latat oss vid havet, så hann jag med några böcker. Det blev en del läsning som ni tillsammans tipsade mig om:

Nu vill jag sjunga dig milda sånger - Linda Olsson: En vacker bok där två ensamma kvinnor plockar smultron, steker pannkakor, läser dikter av Karin Boye och anförtror varandra sitt livs historia. En läsvärd och mysig vänskapshistoria.

Älskade Poona - Karin Fossum
: Jag är så förundrad att jag inte läst någonting av henne tidigare och SÅ glad att jag äntligen gjorde det! En fantastisk och annorlunda krininalroman som inte liknar någon annan jag läst.

Flyga drake - Khaled Hosseini: Jag har väntat länge med att plocka fram den här ur bokhyllan, intresset har nog varit svalt till stor del på grund av att den har blivit SÅ rosad. Now I see why. Jag grät och grät tills det började sticka alldeles för mycket i mitt salta, medelhavsindränkta ansikte. Vilken berättelse! Det gör ont i hjärtat och jag vill bara gripa tag i handlingen och ändra den. En oerhörd berättelse om ovillkorlig vänskap. Wow!

Misterioso - Arne Dahl: Jag vill tacka Sara för att hon har väckt mig ur min sömn. Halleluja att det finns åtskilliga fler deckare om A-gruppen!

Låt den rätte komma in - John Ajvide Lindqvist: Återigen en bok som jag var väldigt skeptisk till. Men åh, vad jag läste, och läste, och äcklades, fängslades och fascinerades. Nu vill jag bara läsa Människohamn också!

Blodsarv - Denise Mina: Till en början känns Paddy Meehan som wannabe-journalist mest som en fånig, irriterande tjej, men jag ändrar mig allt eftersom boken ramlar sönder och jag upptäcker fler av hennes egenskaper. Ser även här fram emot fler böcker av henne, trots allt.

Idel nya författare för mig, som med allra största säkerhet leder till att Ett helt hav av fortsättningsböcker snarast kommer att beställas. ;) Tack för alla tips!

7 kommentarer:

Sara sa...

Åh vad roligt att höra att du gillade Misterioso! Yej yej! Jag har också Flyga drake i bokhyllan. Får ta och läsa den snart tror jag.

Lyran sa...

Glad att du gillade Fossum, visst skriver hon bra :-)

Maja sa...

Misetrioso ligger i min hög och väntar... :o)

Maja sa...

Oooops, Misterioso ska det ju va´! :o)

svartanova sa...

Sara: Ja, och vad jag minns har du sagt att många av de resterande böckerna är ännu bättre..?
Vad skönt att du har Flyga drake. Då kan du ta fram den när du har lust och ta del av en fantastiskt historia.

Lyran: Jag gillade boken starkt! Ska läsa fler inom en snar framtid. :)

Maja: Hoppas att du också tycker om den!

Fröken Nina sa...

Åh vilken tur att du gillade Fossum, Hosseini och Lindkvist, blev lite orolig där ett tag att jag skulle få lite skit! :D

svartanova sa...

Nina: Absolut inte, är så himla glad att du tipsat mig om så undertbara böcker. Tack!