Sidor

3 juli 2008

Flickan under gatan - Roslund & Hellström

Det här är första boken jag läser om kriminalkommisarie Ewert Grens och hans kollegor. Som titeln antyder handlar den här romanen om gatubarn, både ur ett svenskt perspektiv, och ett internationellt.

Helt plötsligt står fyrtiotre okända barn i polishusets entré. De talar inte svenska, och är helt avtrubbade och apatiska. Påverkade. En dödad kvinna hittas under S:t Görans sjukhus. Poliserna upptäcker en verklighet som de faktiskt verkar ganska omedvetna om. De två fallen sätter strålkastarna på en helt ny värld under jorden.

Jag tyckte mycket om boken, historien berättar sig själv, allt jag behöver göra är att vända blad. Dessutom uppmärksammar extraläsningen, i slutet boken, mig på att det här är verklighet i Stockholm, inte långt härifrån. Boken är mer än en vanlig kriminalroman, där en stor del av händelserna figurerar kring kriminalaren och dennes påhittade liv. Här får man veta så mycket annat. Väl värt att läsas och tänkas på.

6 kommentarer:

Fröken Nina sa...

Den låter spännande! Jag har läst första och andra delen, och har tredje här hemma. Flickan under gatan är väl den fjärde?

Jag tyckte att de första två har bra stories, men språket... Språket är hemskt. Trots detta läser jag! :D

svartanova sa...

nina: Jag håller med dig. Språket är inte så mycket att lovorda...

Maja sa...

Den låter ju jättebra! Är det första boken i serien? Ska nog beställa! Jag har fortfarande kvar Tusen strålande på mitt nattduksbord och jag lipar nästan när jag ser den. REKOMMENDERAS!

Kram Maja

PS: Har du skrivit packningslista ännu?? :o)

svartanova sa...

maja: Nej, det är fjärde boken i serien. Det är så många som parata/skriver om Tusen strålande nu, jag ska ta tag i den så fort jag bara kan.

Packningslistan är färdig sedan länge, just nu håller jag på att välja vilka böcker jag ska ta med. Jag bara står framför bokhyllan och gnuggar händerna - svårt men roligt! Jag har ju så mycket nyköt nu, och man vill ju ta med sig en blandning av böcker. Fem tror jag att det blir. :)

svartanova sa...

HAhaha - parata =pratar och
nyköt = nyinköpt

Hur bråttom får man ha? :)

Maja sa...

Man får ha hur bråttom man vill, eller inte alls, när man har SEMESTER!!

:o)