Sidor

14 februari 2010

En kväll med Karin Alfredsson

I veckan hade stadsbiblioteket författarbesök av Karin Alfredsson. Jag har ju läst hennes första två böcker om Ellen Elg, och tyckt om dem. Jag har gillat att jag lär mig massor av hennes faktaspäckade men lättlästa berättelser om Ellen Elg och hennes resor i världen. Om kvinnors situation.

Karin berättade om varför Ellen i boken 80 grader från varmvattnet, som utspelar sig i Zambia, bestämde sig för att sluta forska och i stället arbeta närmare människor. Hon berättade om Ellens resa i Vietnam i Kvinnorna på tionde våningen. Men mest uppehöll hon sig vid den senaste boken, Klockan 21:37, som utspelar sig i Polen. Hon talade om vilken uppståndelse boken väckt i vårt grannland, trots att den inte givits ut på polska.


Hon pratade också om framtidsplanerna att fortsätta skriva böcker med siffror i titeln, och om den pågående boken och kommande böcker, där Ellen reser till både Indien och Dubai. Det ser jag fram emot. Jag gillar Karins inställning och person, och att ha hört henne berätta gör böckerna ännu mer intressanta.

6 kommentarer:

Marie sa...

Spännande. Jag har inte läst något av henne, men det måste jag absolut göra. Ha en bra vecka!

Maja sa...

Håller absolut med dig! Vad bra du sammanfattade författarkvällen!:o)

jojohanna sa...

Roligt med författarmöte. Nu blev jag sugen på att försöka hitta något intressant att läsa. Du är ju alltid bra på att tipsa, så jag tror jag ska skrolla igenom din blogg..

Sunna sa...

Det låter som ett inspirerande möte, hoppas boken är bra

a-lo sa...

Vänta nu, du menar att det finns svenska författare som inte skriver deckare ;-) Har faktiskt inte hört om Karin Alfredsson tidigare, men det lät ju riktigt intressant!

Ingentingela sa...

Just ja, den boken jag fick av dig ska jag lägga högt upp i läshögen.

Hoppas du har ett fint lov och NJUTER av ledigheten. Kram