Sidor

23 november 2009

De största vatten - Arne Dahl

Åh, vilken njutning! Det här är femte boken om A-gruppen, och jag tycker att de bara blir bättre och bättre. Först överraskas jag av språket, det smäller bara till och så är man förtrollad. I ingen annan bok har jag mött liknande. Det är kryddigt blandat med barnslighet, allvar och humor. Jag har saknat det.

Den här gången är det Kerstin Holm som får stå i centrum av handlingen. Redan efter ett par sidor är jag fast. Jag skrattar högt åt beskrivningarna hur Arto slipper glassplitter i fötterna. Det är galet och realistiskt på samma gång. Jag fortsätter att skratta åt Paul Hjelms förhörsteknik och beskrivningarna kring gravida kvinnors cravings. Allt det här blandat med de fantastiska samhällsbeskrivningarna. Boken är solklar. Min kärlek till A-gruppen växer sig bara större och större. Nix pix att det kommer dröja länge till jag läser bok nummer sex. Det här är anledningen till att man läser.

8 kommentarer:

Hanna sa...

Vad skönt det lät, att fångas av språket på direkten. Själv har jag läst en massa ungdomsböcker, så nu när jag äntligen läste vx-böcker (Dan Brown och Michael Connelly) så blev jag så besviken över språket. Irriterande, dåligt, kliche ...

Sara sa...

Åh vilken fin recension av De största vatten. Härligt att du gillade den!

IA Nyckelpiga sa...

Jag blir sá sugen pá att lása dom och det bästa av allt.....jag har lärt mej att shoppa pá nätet......sá nu kan jag äntligen fá hem böcker pá svenska.
Det kommer att bli min várläsning!!

A-lo sa...

Du är en Dahl-addict, du! Undrar om det finns stödgrupper ;-)

Sofia i den lilla världen sa...

Alla dessa Arne Dahl-böcker jag packade upp när jag jobbade som biblioteksassistent. Fingrade på dem och tänkte "nån gång.." Efter den här recentionen blir jag så illa tvungen.

Lilla O sa...

Jag har missat Arne Dahl, eller e bok har jag läst och den tyckte jag jättemycket om. Vet inte varför det inte blivit några fler egentligen, det låter ju som bra böcker!

Fröken Nina sa...

Jag MÅSTE ta mig tid till att läsa Arne Dahl... Har två böcker här hemma.

Anonym sa...

Jag har bara läst en bok av Arne Dahl; Efterskalv. Jag tyckte den var helt suverän! Konstigt nog har jag glömt bort att kolla efter fler böcker - måste göra det nu!