Sidor

30 december 2008

Nyårskrönika 2008

På något sätt vill jag sammanfatta mitt första "riktiga" läsår. Någon gång i maj surfade jag runt på nätet, hittade in till ett par bloggare och häpnade över hur många böcker man kunde läsa på ett år. Jag blev inspirerad, startade bloggen som morot och fann en värld av läsande och böcker som jag aldrig förut varit i närheten av. 40 böcker satsar jag på att hinna, tänkte jag. Så blev det inte. Men nästan fem gånger så många som under 2007. Och ett nygammalt intresse.

Inför 2009 satsar jag inte på antal böcker, utan på MER läsning. Förutsättningarna är goda, då hyllan sväller över av nya, olästa böcker.

Mest deckare har det blivit. Men även lite annat av olika härkomst som jag klarar av att läsa. Så vill jag fortsätta att blanda.

2008:
- startade jag en stund på jorden som så småningom blev mer fokuserad på böcker och läsning
- gick jag med i mitt livs första "bokcirkel" a k a pocketboklotteri
- fick jag mitt livs första recensionsexemplar av generösa Piratförlaget
- vann och fick jag flera böcker av generösa personer som jag funnit bakom datorn ;)
- var jag på mitt livs första bok- och biblioteksmässa
- blev jag beroende av fantastiska bloggar
- började jag prenumerera på Svensk bokhandel och hoppas numera på boktidningen som Bonnier tidskrifter planerar...
- handlade jag för 6725 kronor på Adlibris
- läste jag (inte vetenskapligt räknat, men ändå en fingervisning) 59% kvinnliga författare, 67% svenska författare och 45% kriminalromaner eller liknande. Förmodligen säger det här en del om mig som nybörjarläsare, men den analysen lämnar jag härmed...

Listan över lästa böcker finner du i föregående inlägg. Jag har inte rankat dem (förutom på bok.nu), men de fetstilta har påverkat mig lite extra. Jag är glad att jag har upptäckt många författare, vilkas övriga böcker ligger framför mig under 2009!

Gott nytt år!

6 kommentarer:

emm sa...

Oj. Vilket bok och läsår du haft. :)

By the way, jag har inte glömmt Mordbyn. Den dyker snart upp med posten. ;)

Lyran sa...

Så kul att läsa hur litteraturen fått större betydelse för dig. Det är ju samma för mig. Gott Nytt År!

annika sa...

Bra jobbat! Tack vare dig och M har jag aktivt börjat läsa bloggar vilket var en okänd värld för mig. Gott slut och Gott Nytt! kram

Sara sa...

Vilket härligt läsår :) Spännande med 2009! Gott nytt år!

Mattias B sa...

Gott nytt år! Du är hjärtligt välkommen att beställa nya recensionsexemplar från oss - jag har nu lagt upp ett ordentligt beställningsformulär med vårens böcker på http://www.piratforlaget.se/forlaget/bestalla-recensionsexemplar

Sprid gärna detta till andra bokbloggare!

Bästa hälsningar,
Mattias B
Piratförlaget

PS Och missa inte att besöka vår sajt då och då - vi har börjat satsa hårt på mer bra journalistiskt material på sajten.

Cia sa...

Gott nytt år till dig med!