Sidor

3 september 2008

Oj oj oj. Jag kan mycket lite om post. Men klicka på nätet kan jag.

Jag har handlat pärlor och ögon till mina virkade figurer från Miami. Det var jättebilligt på sajten, självklart, det är ju dollar... Det var när jag klickade hem det som det började bli dyrt. Jag brukar handla böcker på amazon.com, och där får man alltid veta direkt vad det kommer att kosta. En billig frakt och ingen tull.

Här var frakten något dyrare, men jag ville gärna ha grejorna så det fick det bli värt. Men sen kunde de inte verifiera mitt kort. Jag fick göra en insättning i stället som min bank tog betalt för. Bara en 50-lapp, men betänk att det bara var billiga pärlor och ögon jag skulle få hem. När det väl kom hit lades Postens avgift + tull på, vilket var 201 kronor. Jag fattar verkligen inte det där med tull. Är det särskilda varor man måste betala för? Tydligen inte böcker då i alla fall. Men pärlor. Och ögon.

Nu kan man väl konstatera att själva innehållet i paketet är värt mycket mindre än alla kringkostnader. Men man lär ju sig. Eller? Och örhängen/armband/figurer med ögon som jag tänker tillverka blir mer värdefulla.

I skrivandets stund har jag inte ens paketet här. Man får inte hämta ut det på Posten. De kör hem det. Fast på dagtid, när man inte är hemma och kan kvittera. Jag har jobbat idag. Så jag får åka och hämta paketet på Posten i morgon. Jag hoppas att det inte var den utkörningen Posten tog ut 100 kronor för. Som sagt, jag förstår inte riktigt hur det funkar. Kan någon hjälpa till?

2 kommentarer:

Maja sa...

Åh, vilken röra! Det är kul att handla på nätet,men jag handlar aldrig utomlands, så jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Det verkar ju konstigt att det är tull för bara vissa varor. Hoppas att de är fina, med tanke på krånglet! :o)

svartanova sa...

maja: Det var jättefina saker! Det är verkligen värt att slippa sy alla ögon. :)