Sidor

25 maj 2008

Shopping på Adlibris

Efter ett tufft läsår återstår nu enbart 17 arbetsdagar till semester. Har inte jobbat i så många år än, men har heller aldrig jobbat så mycket under ett år. Arbetsdagarna har aldrig tagit slut, vilket har betytt väldigt lite tid för fritid som man bestämt över själv. Jag längtar efter en ledig dag när man varken har nationella prov att rätta, planering som ska göras eller annat skolarbete som ska förberedas. Tänk att få läsa en bok mitt på dagen i stället för att kämpa med den på kvällen när man helst av allt bara vill sova...

Därför har jag nu inhandlat böcker från min önskelista (pocket så klart, jag tycker mer om det formatet). De som ännu inte utkommit som pocket får jag längta efter lite till. ;) Detta betyder så klart att min "I-tur-att-läsa-hög" kommer att växa ytterligare, jag som redan har så många böcker på vänt. Men på något sätt känns det bättre att fylla bokhyllorna med böcker på kö än att listan i datorn blir alltför lång. Dessutom kan man ju gå och plocka i böckerna och känna på dem under väntetiden. ;9 Eller sortera på något nytt sätt i hyllan. Jag har alltid sorterat efter känsla, men har på senare tid försökt sortera efter ryggens färg. (Såg det på något inredningsprogram, det var väldigt iögonfallande.) Det förutsätter dock att man har många färgglada böcker... :) Hur sorterar ni era böcker? Det vore roligt att se bilder från bokhyllor på bokbloggarna. Hoppas att ni inte redan visat era bokhyllor, och jag har missat det, på grund av min sena entré i bloggvärlden..?

Anyway, nu kan jag gå och vänta på bokpaket i veckan och få lite press på mig att läsa ut några fler böcker när jag får mer tid. Har ju satt upp 40 böcker i år som mål, efter att ha läst Ninas lässtatistik så fick jag mig en knuff. Det vore väldigt roligt att överträffa målet. Det finns ju så många böcker som man längtar efter att få läsa.

Sen borde väl Camilla Läckbergs Sjöjungfrun dyka upp i brevlådan under veckan också, den släpps ju 28 maj. Just det, det är en bok som jag varken hinner eller vill vänta på i pocketutgåva. :)

4 kommentarer:

Maja sa...

ÅH ANNELIE! Vilken banner du har, den är helt ljuvlig! Och cool samtidigt!

Adlibris är bra, men jag är Bokus-fan sedan många år tillbaka. jag gillar också pocket bäst! De har ofta mycket snyggare omslag än hårdryggarna. Jag brukar spana på snygga omslag och har träffat på en hel del böcker som jag aldrig skulle tittat åt annars! Vetenskapligt va? :o)

40 böcker! Way to go Annelie!

Längtar också efter semestern, ska bli SKÖÖÖÖÖNT! Jag har också en lista med böcker, men du vet...

svartanova sa...

Maja: Tack, jag tycker också jättemycket om bannern. Den blev så Annelie, känns det som. Pekka är suverän!

Jag kollar också jättemycket på omslagen, men sen är det också vida känt att jag inte är lagd åt det vetenskapliga hållet...;)

Jag misstänker att du också har massor av böcker som köar, jag väntar ju just på att du ska blogga om dem! :6

En bok om dagen sa...

Tror inte att jag har sett så värst många bilder på bokhyllor, faktiskt - så du har nog kommit på en rätt bra idé! Jag ska bara röja det värsta skräpet ur min, sen kan jag fota den så som jag menar att den ska se ut och så lägga på bloggen! ;-)

svartanova sa...

En bok om dagen: Det vore jätteroligt att se, det ser jag verkligen fram emot. Det är så roligt med inspiration!
Jag skulle nog också behöva pyssla om min så att jag får den precis som jag VILL att den ska se ut innan jag vågar visa upp den...