Sidor

5 augusti 2010

Mörkertal - Arne Dahl


Jag har läst färdigt den åttonde boken i serien om A-gruppen, och jag tror att jag håller den som en av mina favoriter. Det känns lite vemodigt att böckerna börjar ta slut, samtidigt som det känns bra att hinna läsa färdigt alla innan de filmatiseras. Här kan ni läsa mer om det och vilka skådespelare som kommer gestalta Paul, Kerstin, Gunnar, Arto och de andra. Eftersom att böckerna är så språkligt fantastiska är jag osäker på om filmerna kommer att ens vara i närheten av att matcha dem, men man måste ju i alla fall hoppas och tro.

8 kommentarer:

Marie sa...

Jag tror inte att jag ska se filmerna, är rädd att jag ska bli besviken. Trevlig helg och lycka till med alla "förberedelser". Kram

Sunna sa...

Nu verkar läslusten ha kommit tillbaka, underbart, jag har plöjt igenom diana gabbaldon, 6 st biblar men helt underbara

Fröken S sa...

Känns skönt att jag har hela serien framför mig =)

smultron sa...

Jag läser en Arne Dahl just nu, En midsommarnattsdröm. Det är den tredje, och jag läser dom i oordning, allt eftersom de dykt upp på loppis.

Kul att dom ska filmatiseras, men förmodligen kommer jag inte läsa en bok i efterhand, i fall jag hinner se filmen först. Det är som med Unni Lindells böcker, som i sommar gått som tvserie. Jag hade bara läst Sorgmantel innan. Nu känns det inte så lockande att läsa de jag redan sett. Det är väl lite skillnaden mellan en filmatiserad roman och en deckare, kan jag tycka. Man får veta lite för mycket väsentligheter.

Boktokig sa...

Jag måste ju ta och läsa dom! Jag har hört så många som älskar hans böcker!

Anonym sa...

Jag vill oxå läsa mer Arne Dahl, men jag har fastnat för den fjärde boken verkar omöjlig att få tag i :(. Jag har två eller tre som ligger på hög och väntar, men jag kommer inte vidare när jag inte har läst fyran. Inte för att det egentligen är livsviktigt, men jag börjar ju få kläm på personerna och då vill jag inte missa något... :)

Shamrock sa...

Ja det blev lite tomt när man läste ut den sista.

Jag har helt missat att de ska filmas. Ska bli spännande att se men är samtidigt rädd att bli besviken

Sunna sa...

så underbart söt du var som brud