Sidor

25 oktober 2010

Pocket och påhitt - svaren

Jag har som sagt haft några omgångars uppehåll, men nu är jag med i pocketutbytet som fantastiska En bok om dagen ordnar. Det är lika roligt att knåpa ihop ett paket fyllt med innehåll till någon, som att gå och vänta på sitt eget. Den här gången är det lite annorlunda, jag har anmält mig till ett byte där jag vet om vem jag ska byta med. Kul! Min bokvän den här gången är Min hylla.

Här kommer några svar om mig och min läsning. :)

* Vilken genre eller författare gillar du bäst?
Måste nog vara kriminallitteratur (för att jag har förälskat mig i Arne Dahls dekalogi om A-gruppen, oerhörd kvalitativ litteratur), men läser gärna med variation; allt som inte är för svårsmält utan att det för den sortens skull blir allt för lättsmält. Alltså - inte chic-lit och Harlequin men heller inte allt för filosofiskt eller flummigt svårt.
* Vilken genre eller författare är du nyfiken på?
Många nya intressanta titlar och författare har dykt upp på bokbloggarna och nätbokhandlarna under min långa bloggpaus, så jag har en lång lista som jag bör sammanställa. :) Gillar att läsa det som är nytt och aktuellt, läser gärna topplisteböcker men även rekommendationer som inte slagit sig dit. Vill ta mig i kragen och läsa mer på engelska. Är nyfiken på de Augustprisnominerade och blev väldigt nyfiken på min bytesväns nomineringslista till bokbloggarnas litteraturpris. ;)
* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?
Det finns några böcker som jag inte orkat läsa ut, men det är inte säkert att de har så mycket mer gemensam nämnare än att de är för flummiga/svåra för mig med alltför seg början.
* Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt?
Om jag hittar en författare som skriver serier jag gillar, så brukar jag köpa på mig alla böcker, men samlar - nä.
* Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren?
Det enda som finns är i högerkolumnen över de senaste åren. Där finns också länk till en del titlar i min bokhylla, men den är inte uppdaterad på länge, länge. Finns också på bok.nu men även där är jag sorgligt ouppdaterad.
* Annat litterärt, värt att veta..?
Är nog en något bekväm läsare med större ambitioner att vidga vyerna än vad tid och ork räcker till. Är nyfiken på böcker som får god kritik av andra så länge de inte är för mörka - jag har en tendens att falla in i samma stämning och det är inte så populärt hos min make. ;)
Skulle vilja gå till biblioteket och bokbussen oftare, men ofta förvandlar jag lästiden för nöje till arbetsläsning av uppsatser, skolomdömen och rättning, vilket är synd. Ser fram emot ett höstlov fyllt av läsning.

* Vad äter du för godis? Mest söta och syrliga hårda karameller, lakritskonfekt och schweizernöt.
* Naturgodis - ätbart eller inte..? Jag gillar det mesta utom frukten. Är mer åt nöt-med-yoghurt-hållet.
* Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart?
Haha, jag har svårt för båda... Fast jag håller på och försöker lära mig dricka te med mjölk och honung. Fast det ska vara starkt och fruktigt och gärna med vanilj. Äh, jag gillar stark saft och det är nog det jag försöker efterlikna. Fast varmt, då. ;)

* Hobby? Sjunga, virka, vill försöka sy på min symaskin mer, måla tavlor, fotografera, ge tid åt hunden, origami och allt som jag blir inspirerad av på fantastiska bloggar.
* Favoritfilm? Coraline, Amelie från Montmartre, The holiday och Love Actually
* Favoritmusik? country och rock och nu när det är säsong - julmusik ;) Egentligen är jag nog allätare med några undantag.
* Stjärntecken? vädur
* Favoritfärg?
rosa, orange, och turkos
* Samlar du på något? Nagellack, ugglor, ekorrar, dubbelW:n, roliga leggings, retrotyger, bokmärken, inredningstidningar, nostalgiska prylar från barndomen

5 kommentarer:

Ingentingela sa...

Kul att vara med igen, för mig kom det tyvärr en resa emellan. Men det gör inget :) Jag har sagt det tidigare men jag har fortfarande inte provat Arne Dahl. Så jag ska kanske gå och köpa och ta med mig på resan.

Han ett skönt lov! Kram

Ann-Marie sa...

Du har gett mig en hel del uppslag men jag ska nog surfa runt lite och försöka löra känna dig lite innan jag börjar fylla det gröna kuvertet. Jag ser att vi bland annat har deckare, hund, tyger och retrogrejer gemensamt. Kul. Du har fått mig sugen att börja läsa Arne Dahl - det har aldrig riktigt blivit av.

Sunna sa...

Hoppas du får mängder av spännande böcker, nu borde snart sockorna va utslitna..du får skriva önskelista till tomten

Boktokig sa...

Ja, höstlovet längtar man verkligen till. Äntligen få läsa lite!!! Så Coraline-filmen var bra? Jag har bara läst boken!

Håller med om att det är underbart med inspiration!

Lyckliga du som har ett sånt skin! Nu blir jag lite avundsjuk! ;)

Ann-Marie sa...

Du får ge dig till tåls lite, för nu reser jag bort på höstlovssemester med mina två flickor! Jag har packat ner en hel massa bra böcker och ser fram emot att ligga i en solstol med dem. Hoppas du får en bra vecka så länge!