Sidor

31 januari 2010

Läget i läshögen


Så länge jag inte ägnar mer tid åt läsning kommer den inte att sjunka. Att läsa en bok i veckan har jag inte misslyckats med än (tack vare ledigheten i början av året i kombination med min Twilight-hysteri), men veckorna kommer snart ikapp antal lästa böcker. Jag tävlar inte, men jag har som tidigare nämnt ett behov av en knuff för att hålla igång läsningen.

I ett brev på posten...




...låg en bok och en anteckningsbok från min syster. Nu får jag helt plötsligt än mer bråttom att läsa även den första boken i Hammarbyserien, Pepparkakshuset, som otåligt står och väntar i hyllan.

23 januari 2010

En midsommarnattsdröm - Arne Dahl


Den sjätte boken i serien om A-gruppen känns ny och annorlunda. I alla fall när det gäller A-gruppens sammansättning och roller. Språket är fortfarande lika fantastiskt. Boken är skriven med en humor som är knivskarp och aldrig har jag annars läst en sådan ärlighet och oräddhet i språket. Han skriver det som andra författare lämnar åt oss läsare att fortsätta fantisera över. Inte så att det blir för mycket - bara lagom för att man inte ska trubbas av utan hålla läsningen aktiv. Å, vad jag gillar.

Förra söndagen läste jag en intervju med Arne Dahl i Aftonbladets bilagas bokuppslag. Han är så säker på sin sak, och hur bra han är. Men med all rätt. Om man har läst förstår man varför.

19 januari 2010

Mer plats


Nu har vi ställt in ytterligare en Billy med överhylla bredvid de andra, så nu täcker de hela väggen. Det känns hemtrevligt och lite mäktigt. Och nu finns det helt plötsligt lediga hyllplan igen. Jag ska försöka att motstå att fylla dem genom att köpa nya böcker. I alla fall ett tag. Jag måååste läsa ut fler först. Det har jag ju i alla fall lovat att försöka.

16 januari 2010

Nostalgiböckerna


Jag älskar nostalgi. ♥ Jag kommer säkert gråta mig igenom 80-talsboken och vilja bli barn igen. De andra böckerna har jag köpt mest för min allmänbildning och för att tillsammans med mamma och pappa drömma mig tillbaka till tiden innan mig.

6 januari 2010

Ljudet av ditt hjärta/Så länge vi båda andas - Stephenie Meyer


Sedan jag började läsa Twilightserien i början av det här året har jag varit förtrollad av den helt fantastiska sagan. Det känns som om jag har levt och andats böckerna, men när jag nu lämnat alla fyra böckerna bakom mig är det dags att återvända till verkligheten.
Med mig tar jag min bästa läsupplevelse någonsin.

3 januari 2010

När jag hör din röst - Stephenie Meyer


Jag led, jag grät, jag fick hjärtklappning. Jag läser i olika tidningar, mest negativa åsikter om hur karaktärerna och handlingarna i kärlekshistorian framställs, men det berör mig faktiskt inte. Boken gör det däremot.

Jag avbokade just min beställning av tredje och fjärde boken på Adlibris. Jag kan inte vänta. Imorgon sätter jag mitt hopp till att Bokhandeln är öppen och har vad jag vill ha.

2 januari 2010

Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer














Det här var ett fantastiskt sätt att starta sitt läsår på! Jag känner mig nästan besatt och helt uppslukad. 17-åringen inom mig var visst inte så långt borta...

Jag kunde faktiskt inte vänta på Adlibris utan tog mig idag till Åhléns för att köpa nästa bok. För att vara säker på att ha fortsättningen tillgänglig om jag inte skulle vilja spara den.